/ Guliver/Getty Images
Страните, които искат да наранят Русия със санкции, вредят сами на себе си. Това обяви в четвъртък руският президент Владимир Путин на първия Евразийски икономически форум, предава ТАСС.

"Тези, които се стремят към това (да налагат санкции срещу Руската федерация) нанасят щети преди всичко на себе си. Колкото и стабилни да са икономиките на тези страни, които провеждат такава недалновидна политика, сегашното състояние на световната икономика показва, че нашите позиции са правилни и оправдани“, каза Путин.

Санкциите водят до редица трудности за Русия, но в същото време я правят по-силна по някакъв начин, каза Путин. Той призна, че при сегашните условия представителите на бизнеса са изправени пред проблеми, включително в сферата на логистиката и транспорта. "Въпреки това всичко може да се коригира, всичко може да се изгради по нов начин - не без загуби на определен етап. Но това също води до факта, че наистина ставаме по-силни в някои отношения", заяви руският държавен глава.

Във всеки случай, продължи той, страната придобива нови компетенции и започва да концентрира своите икономически, финансови и административни ресурси в пробивни области.