Пласидо Доминго
Пласидо Доминго / БГНЕС
След като категорично отрече обвиненията за сексуален тормоз, отправени към него, Пласидо Доминго поиска прошка от жертвите си.

В дълго съобщение до пресата той обяснява, че поема пълна отговорност за своите действия.

Една от най-коментираните теми на седмицата беше процесът срещу Харви Уайнстийн. Почти две години, след като беше обвинен от много жени, бившият холивудски магнат се яви пред съдията. Вчера жури в състав от седем мъже и пет жени го призна за виновен и го осъди за изнасилване и сексуално посегателство. Този процес предизвика силни реакции в целия свят. И докато много знаменитости споделиха, че са облекчени, че основателят на Miramax е осъден, други очевидно са осъзнали поведението си.

Пласидо Доминго отхвърли обвиненията в сексуален тормоз


Такъв е случаят с тенора Пласидо Доминго. От лятото на 2019 г. повече от двадесет жени го обвиняват, че ги е тормозил сексуално от края на 80-те г. Факти, които 79-годишният оперен певец винаги е отричал, поне до днес.

Въпреки че винаги е опровергавал обвиняващите го твърдения, Пласидо Доминго изведнъж промени езика си. В съобщение до печата, публикувано днес, той поиска прошка от жертвите. Бащата на три деца казва, че „искрено съжалява за болката, която им е причинил“.

Андреа Бочели защити Пласидо Доминго

"Поемам пълна отговорност за действията си", каза той. Световно известният тенор също така твърди, че „е отделил време през последните месеци за да обмисли обвиненията“ и посочва „че сега разбира, че някои жени може би са се страхували да говорят честно поради страха от въздействие върху кариерата им".

Силен и неочакван жест от мъжа, който трябваше да напусне поста художествен директор на операта в Лос Анджелис, който той заемаше от 2003 г.
БГНЕС