Пласидо Доминго
Пласидо Доминго / Gulliver/Getty Images
Известният оперен певец Пласидо Доминго отхвърли обвиненията в сексуален тормоз, съобщава испанския вестник АВС. Пред изданието той заявява, че „никога не се е държал като преследвач, агресивно и непристойно”.

Андреа Бочели защити Пласидо Доминго

Скандалът около 78-годишния Доминго се разгоря през август. Девет жени отправиха обвинения за сексуален тормоз. Те се оплакаха, че в продължение на 30 години Доминго се е държал неподобаващо в гримьорните и се е опитвал да ги целуне. По-късно още 11 жени излязоха с подобни обвинения.

Заради сексскандала: Мексико оттегля престижна награда за Пласидо Доминго

Пласидо Доминго заяви, че последните 3 месеца са били изключително тежки за него.

„Много от тези, които са общували с мен, знаят, че никога не съм се държал като преследвач, агресивно и непристойно”, каза певецът. Той отхвърли всички обвинения и подчерта, че никога на никого не е обещавал роля или успешна кариера и на никого не е попречил да изгради такава.

Опера отмени концерт с Пласидо Доминго заради обвиненията в сексуален тормоз

Служебната злоупотреба на поста директор на операта в Лос Анджелис и Вашингтон е изключена, тъй като всички решения за разпределянето на ролите се вземат колективно от трима или петима човека.

Решението му да напусне поста генерален директор на операта в Лос Анджелис е било продиктувано от желанието да не подлага колегите си на натиск от страна на пресата.

Пласидо Доминго подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис

Певецът изрази мнение, че промените в манталитета са довели до това действията, които преди са смятани за проява на галантност, днес да се възприемат по съвсем различен начин.

В понеделник Пласидо Доминго ще пее във Валенсия, а на 15 декември в Милано.
БГНЕС