/ Gulliver/Getty Images
Лекарите не са установили никакви заболявания в първата група ученици, които бяха спасени от пещерата в Тайланд, където бяха блокирани повече от две седмици. По думите на представител на Министерството на здравеопазването, никой от спасените не проявява признаци на белодробно заболяване или сериозни инфекции.

Щастлив край: Всички деца и треньорът им са изведени от пещерата в Тайланд (ВИДЕО)

Последната извадена от пещерата група деца, включително треньора им по футбол, също нямат повишена температура. Никой от спасението не е в състояние на силен стрес, въпреки че по време на принудителния престой в пещерата повечето от децата са отслабнали с по два килограма.
 
През юни: Цял футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд (СНИМКИ)

От здравното министерство на Тайланд съобщиха, че лекарят и тримата водолази, които бяха неотлъчно до децата от откриването им на 2 юли, също ще останат под наблюдение на специалисти.

И международни експерти се включиха в търсенето на изчезналите в пещера тайландски младежи

Групата от 12 момчета на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор по футбол влязоха твърде навътре в пещера в Северен Тайланд на 23 юни, непосредствено след поредната тренировка. Проливните дъждове обаче доведоха до повишаване нивото на реката и блокираха групата в една от залите на пещерата.
 
Откриха живи момчетата, загубили се и прекарали 9 дни в пещера в Тайланд

Във вторник бяха спасени и последните останали невръстни футболисти. Всички 12 деца и техния треньор се намират в безопасност, след като прекараха 18 дни в пещерата капан.
БГНЕС