/ Gulliver/Getty Images
Международни експерти ще се включат в спасителната операция за тайландски младежки футболен отбор, за който се смята, че е бил заклещен в пещера в Северен Тайланд вече повече от седмица, предаде ДПА.

Цял футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд (СНИМКИ)

Група от шестима австралийски полицаи пристигнаха до пещерата рано тази сутрин. "Тук сме, за да подкрепим тайландското правителство в операцията", заяви Камерън Ноубъл от австралийския Отдел по външни работи и търговия. Той увери, че полицаите имат опит в гмуркането в пещери.
 

Gulliver/Getty Images


По-рано за участие в издирването пристигнаха петима китайски туристи, до 32 военни от САЩ, четирима британски специалисти и спасителни екипи от Мианма и Лаос. С времето операцията става все по-интензивна.
 
Още няма следа от изчезналия в пещера футболен отбор (ВИДЕО)

Gulliver/Getty Images


Хора, хеликоптери и дронове издирват нови входове към пещерата, в която миналата събота изчезнаха деца на възраст 11 до 16 години и 25-годишния им треньор. Велосипедите им бяха открити на входа.
 

Gulliver/Getty Images

Обнадеждаваща следа в издирването на футболистите, изчезнали в пещера (СНИМКИ/ВИДЕО)

Придошлата вода обаче им е попречила да излязат. Продължаващите дъждове и водата обаче затрудняват спасителната операция в пещерата, намираща се на 1000 км северно от столицата, близо до границата с Мианма.
 

Gulliver/Getty Images


Родители на изчезналите момчета лагеруват край пещерата, очаквайки завръщането им. Будистки монах организира за тях ежедневно молитвено бдение.
БТА