/ БГНЕС
Властите в Тайланд се опитват да спасят 12 младежи футболисти и техният треньор, блокирани от три дни в наводнена пещера в северната част на страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.
Момчетата на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор влезли в пещерата Тхам Луанг-Кхун Нам Нанг Нон в събота следобед след тренировъчен мач и оттогава са в неизвестност.

деца пещера Тайланд
БГНЕС

Цял футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд (СНИМКИ)

Властите предприеха една от най-големите спасителни операции в историята на Тайланд, за да ги открият.

деца пещера Тайланд
БГНЕС

В нея участват водолази от военноморските сили и се използва специализирана техника, включително водни роботи и дронове. Усилията обаче са затруднявани от покачването на водите и силните течения.

деца пещера Тайланд
БГНЕС

Предполага се, че момчетата и техният треньор все още са живи и че са влезли навътре в пещерата, за да избегнат наводнението. В нея са открити отпечатъци от крака и ръце, което е обнадеждаващ знак.

деца пещера Тайланд
БГНЕС

Още няма следа от изчезналия в пещера футболен отбор (ВИДЕО)

Властите се надяват, че в пещерата, която е дълга над 10 километра, все още има безопасни места. Те казаха, че туристи, блокирани от наводнения в миналото, са били спасявани след оттеглянето на водите.

деца пещера Тайланд
БГНЕС

В момента е дъждовният сезон в Тайланд. Той продължава от юни до октомври и обикновено в него стават наводнения в пещерите.
БТА