Ерик Грейтънс
Ерик Грейтънс / БГНЕС, архив
Съдът в град Сейнт Луис предяви обвинение за нарушаване на правото на личен живот срещу губернатора на щата Мисури Ерик Грейтънс, предаде Асошиейтед прес.

Губернаторът републиканец е обвинен, че е направил компрометираща снимка на фризьорка, с която е имал извънбрачна връзка през 2015 г., преди да бъде избран за губернатор през 2016 година. Той призна, че е направил грешка, но подчерта, че не е извършил престъпление.

Нов секс скандал: Гореща плеймейтка с изповед за афера с Тръмп (СНИМКИ)

Според обвинението на 21 март 2015 г. губернаторът е фотографирал без нейно знание и съгласие жена, която била "гола или разголена". След това той прехвърлил снимката по начин, който позволява достъп до нея чрез компютър, а това е нарушение на правото на личен живот според законите на щата и се наказва с до 4 години затвор. По-късно губернаторът използвал снимката, за да принуди жената да запази мълчание за връзката си с него.

Канадски министър подаде оставка заради вербален сексуален тормоз

След предявяването на обвинението лидери на Републиканската партия в щатския Конгрес заявиха, че ще сформират комисия, която да определи дали той може да продължи да ръководи щата, докато е разследван.


Грейтънс нарече прокурорката Ким Гарднър "безразсъдна либералка" и я обвини, че използва поста си, за да трупа политическо влияние.

Заместник на Тереза Мей хвърли оставка заради секс скандал

Адвокатът му Едуард Дауд заяви, че обвиненията срещу клиента му са неоснователни.
 
"За 40 години държавна и частна практика никога не съм се сблъсквал с подобно нещо", добави той.
БТА