След атентата мястото на трагедията на булевард Ла Рамбла бе отрупано със свещи, играчки и цветя
След атентата мястото на трагедията на булевард Ла Рамбла бе отрупано със свещи, играчки и цветя / БГНЕС, архив
Каталунските власти разпространиха нови кадри от охранителни камери на нападението в Барселона, извършено на 17 август, предаде Ройтерс.

От кадрите се вижда как пешеходци по булевард "Рамбла" бягат, за да се спасят от белия микробус, с който терорист прегази там 13 души. Пешеходците успяват да се скрият в склад.

Всички 12 заподозрени за атаките в Барселона са мъртви или задържани
 
Над 125 души бяха ранени в нападенията в Каталуния, отнели живота на още двама души, освен жертвите в Барселона. Това бяха най-смъртоносните атаки в Испания от повече от десетилетие.

Още една жертва на атаките в Каталуния: Мъж с прободна рана, открит в кола

Днес в Барселона ще има голям протест срещу тероризма, в който се очаква да се включат десетки хиляди хора, предаде Франс прес. Вчера премиерът на Испания Мариано Рахой прикани всички да участват в демонстрацията. Вчера вечерта в подобна демонстрация в Камбрилс, който също бе засегнат от терористичните атаки на 17 август, се включиха 16 000 души, според данни на полицията.
 
Очаква се днес демонстрацията в Барселона да е под мотото No tinc por - "Не ме е страх" на каталунски. В демонстрацията ще участва и кралят на Испания Фелипе Шести. Това ще бъде първо участие на испански монарх в протест от възстановяването на монархията през 1975 г.
 
Джихадизмът използва срещу Европа „стратегията на хилядите порязвания“

Кралят няма да е начело на кортежа на демонстрантите. Няма да са начело и депутати. Начело, както обясни кметицата на Барселона Ада Колау, ще бъдат представители на различните служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август, а именно силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови шофьори, обикновени жители на квартала около "Рамблас", продавачи и собственици на магазини и заведения в района.
БТА