/ БГНЕС
15 станаха жертвите на терористичните нападения в Каталуния, извършени миналия четвъртък, съобщи каталунският министър на вътрешните работи Жоаким Форн, предадоха световните агенции.

Петнадесетата жертва е мъж на 34 години, жител на градчето Вилагранда дел Пенедес, намерен мъртъв с прободна рана в автомобила, който полицията се опита да спре за проверка и който по-късно бе открит близо до Барселона в градчето Сант Жуст Десверн. Досега полицията не свързваше този инцидент с атентата с микробус в Барселона. Сега се смята, че водачът на микробуса убиец, който избяга от местопрестъплението, е похитил кола, за да напусне бързо района и е убил човека, намиращ се в колата.

СНИМКИ: ТЕРОР В БАРСЕЛОНА

Във връзка с новите разкрития каталунската полиция съобщи чрез Twitter, че издирваният нападател от Барселона - Юнес Абуякуб, е опасен и може би въоръжен, предаде Франс прес.
Всичките 15 жертви на атентатите са идентифицирани, съобщи каталунският министър на правосъдието Карлес Мундо, предаде Франс прес. Сред тях има шестима испанци, включително жена с двойно гражданство - испанско и аржентинско, трима италианци, един канадец, една белгийка, две португалки, един американски гражданин и едно дете с австралийско-британско гражданство.

Юнес Абуякуб
Юнес Абуякуб БГНЕС

Говорителят на каталунската полиция Жозеп Луис Траперо каза, че полицията предполага, че имамът от град Рипол Абделбаки ас Сати, под чието влияние са били мароканците от клетката, извършила нападенията в Каталуния, е загинал при експлозията в къщата в Алканар, предаде ТАСС. "Там намерихме останките на двама души и всичко показва, че имамът е сред загиналите", каза полицейският говорител.

Полицията идентифицира шофьора на буса убиец от Барселона

Взривът в Алканар стана в нощта преди атентатите в Каталуния. Смята се, че там терористите са се подготвяли за атаки.

Полицията съобщи, че е проверила сигнал за подозрителен пакет в автобус в Барселона, но тревогата се оказала фалшива.

Заради атентатите в Каталуния и напрегнатата обстановка в страната испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо се срещна с представители на почти всички политически партии, за да ги информира за разследването и да обясни защо правителството е решило да не повишава степента на тревога в страната след атаките в Барселона и Камбрилс, предаде Асошиейтед прес.

Петима души с автомобил Ауди прегазиха хора в курорта Камбрилс в нощта срещу петък в опит да повторят нападението от Барселона. Полицията ликвидира терористите., В атаката в Камбрилс бяха ранени петима граждани и един полицай.
БГНЕС

 



 
БТА