/ БГНЕС
Имамът Абделбаки ас Сати, под чието влияние са били членовете на терористичната клетка в Каталуния, е загинал при експлозията в къща в Алканар, потвърди днес началникът на полицията в испанската автономна област, цитиран от Франс прес.

Откриха автомобил, използван от терористите в Каталуния

Барселона полиция
БГНЕС

Жозеп Луис Траперо съобщи на пресконференция, че тленните останки на Сати са били открити в разрушената от мощен взрив сграда. Експлозията в къща в Алканар, на 200 километра южно от Барселона, отекна в сряда вечерта - ден преди терористичната атака с микробус в центъра на каталунската столица, при която загинаха 13 души.
 
Всички 12 заподозрени са атентатите са мъртви или задържани, обяви Траперо, цитиран от Ройтерс.

Убит е главният заподозрян за атентата в Барселона
 
В същото време той уточни на пресконференцията в Барселона, че операцията продължава, включително на международно равнище. През следващите седмици каталунската полиция ще проучи чуждестранните връзки на атентаторите.
 
По-рано тя потвърди, че е убила днес Юнес Абуякуб, главния заподозрян за нападението в Барселона в четвъртък, при което загинаха 13 души.

Юнес Абуякуб
БГНЕС

Мъжът бе застрелян в град Субиратс, на 45 километра западно от столицата на североизточната испанска автономна област. Той носел фалшив пояс с експлозиви.

Още една жертва на атаките в Каталуния: Мъж с прободна рана, открит в кола
 
Общият броя на убитите при терористичните атаки в Каталуния нарасна до 15, след като мъж бе открит мъртъв с прободна рана в своя автомобил, който, както изглежда, е бил похитен от Абуякуб.

Барселона полиция
БГНЕС

БТА