Целият процес ще отнеме 24 дни
Руският опозиционер Алексей Навални обяви, че прекратява гладната си стачка, която започна преди повече от три седмици, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Лекарите на Навални: Ако гладната стачка продължи, няма да има кого да лекуваме

Това ще стане поетапно. Целият процес ще отнеме 24 дни, обясни Навални в послание в Инстаграм.
 


Критикът на Кремъл повтори искането си да бъде прегледан от лекар по свой избор." Не си чувствам части от краката и ръцете", заяви той.

Навални с прочувствено послание от затвора към протестиращите в негова подкрепа

Навални допълни, че два пъти е бил прегледан от цивилни лекари. Той благодари на "добрите хора" в Русия и по света за подкрепата.

Близо 1800 арестувани на протести в подкрепа на Навални (ВИДЕО)

Руският опозиционер обяви гладна стачка на 31 март с искане да му бъдат оказани подходящи медицински грижи за болки в краката и гърба, припомня Ройтерс.

Руските власти твърдят, че Навални получава цялото необходимо лечение. Той обаче казва, че на практика не му се оказва медицинска помощ.

Опасенията за здравето и живота на Алексей Навални - основна тема в западния печат

През януари 44-годишният руски политик, най-известният критик на президента Владимир Путин, бе арестуван, след като се върна в страната от Германия, където се лекуваше, след като бе отровен през август с нервнопаралитично вещество от типа на Новичок.

Белият дом заплаши Москва с "последствия" заради риск Навални да умре в затвора

Навални бе осъден на около две години и половина затвор за нарушаване на условията по своя условна присъда и се намира в наказателна колония на стотина километра източно от столицата Москва.
БТА