Евровизия 2018
Евровизия 2018 / netinfo
България на финал на Евровизия 2018
97260
България на финал на Евровизия 2018
  • България на финал на Евровизия 2018
Очаквано България се класира на финала на Евровизия. Късно снощи в Лисабон групата „Equinox“ се представи безупречно и спечели сърцата на жури и публика в един от най-оспорваните полуфинали в последните издания на конкурса.
 
Изпълнението на песента „Bones“ впечатли феновете по света и се оказа едно от най-коментираните в социалните мрежи. Според букмейкърите страната ни има шанс да се бори за място сред най-добрите на финала в събота.
 

България се класира за финала на Евровизия (ВИДЕО)
 
Минути след края на шоуто Владимир Михайлов от група „Equinox“ даде ексклузивно интервю за Дарик.
 
„И при нас еуфорията е голяма. Това е голямо постижение, но в същото време и огромна отговорност. Продължаваме да работим здраво и се надяваме да се представим още по-добре на финала“, каза Владо.
 
„Бяхме доста убедени в това, което правим. Искахме да се фокусираме изцяло върху нашата работа, която е доста сложна. Мисля, че изпълнихме тази задача и резултатът е видим. Искаме да благодарим на всички наши приятели, които ни подкрепят и гласуват за нас. Правим всичко за България, за модерния имидж на нашата държава, за едно красиво послание и се радвам, че можем да се обединим около него“, допълни още той.

Евровизия 2018: Лисабон е музика - българската следа досега (СНИМКИ)
 

Има ли шанс България за победа на Евровизия? (ВИДЕО)

„Когато излязохме на сцената, първо, видяхме, че залата е препълнена и че хората ни се радват. Това ни даде тласък и успяхме да овладеем сценичната треска. Нещо повече, преди изпълнението се събрахме, послушахме малко музика заедно, репетирахме и се помолихме всичко да бъде наред. Не мога да преценя със сигурност колко добре се представихме снощи, но се надявам, че най-силното ни изпълнение предстои в събота“, сподели развълнуван Владимир от „Equinox“ и се закани:
 
„Ще гоним най-доброто възможно класиране за нашия проект. Убеден съм, че имаме сили за първото място. Всичко зависи от оценките на журито и подкрепата на феновете. Ние ще се постараем да си свършим работата по най-добрия възможен начин. Ако успеем да вдъхновим вас да ни подкрепите, значи всичко е наред.“

Старт на Евровизия 2018: Българската следа досега (ВИДЕО)
 
„В следващите няколко дни ще комбинираме репетициите с почивката. Трябва да има момент на отпускане, но не бива и да спада тонусът. Все пак ни чака сериозна работа. Обичаме ви и ви благодарим за подкрепата!“, допълниха от групата.

Вторият полуфинал на "Евровизия 2018" е на 10 май. Големият финал е в събота - 12 май.