/ БНТ/BLISS
Българските представители в Евровизия стъпиха за втори и последен път на сцената в Лисабон преди генералната репетиция за първия полуфинал. "Икуинокс" (Equinox) предизвиква огромен интерес сред феновете на конкурса по света, като букмейкърите поставят страната ни сред фаворитите за победата тази година. Оказва се, че България ще експериментира с нещо невиждано в историята на шоуто.

България със силна заявка за място сред най-добрите на Евровизия   

Малко след 17 ч "Икуинокс" излезе на бляскавата сцена в зала "Altice Arena" и доказа колко много иска песента "Bones" да спечели сърцата на максимален брой хора по света. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Джей Джей, Трей Кембъл и Джони Мануел почти напълно са усъвършенствали представянето си вокално и вече се концентрират изцяло върху това как още по-добре може да изглежда изпълнението им.
Има ли шанс България за победа на Евровизия? (ВИДЕО)

Страната ни залага на нещо буквално невиждано досега за телевизионното излъчване на Евровизия. Освен много ефекти за преход между кадрите, се използва и т. нар. "троен сплит скрийн" - екранът се разделя на три равни части, както във всяка една от тях виждаме даден изпълнител и постепенно тримата артисти се превръщат в едно цяло. Така топ хореографът Саша Жан-Баптист, чийто проекти вече са печелили конкурса, иска да развие идеята за прехода от мрак към светлина.
 
По информация на Дарик промените на тази репетиция, освен в заснемането, са били изцяло насочени върху осветяването. В началото властва мракът, а в края яркостта надделява.
 
 
Иначе в последните няколко дни наблюдаваме резки и големи промени в нагласите на букмейкърите. Немалка част от фаворитите излязоха от топ 5, като към този момент България се нарежда на четвърто място, но разликите между най-силните са минимални.
 
В YouTube канала на Евровизия феновете на конкурса вече могат да изгледат поне малка част от официалното телевизионно заснемане на страни от първия полуфинал, което още веднъж ще промени съществено коефициентите. А до генералната репетиция на 7 май се очаква да знаем окончателно остава ли България в борбата за първото място на Евровизия 2018.