/ БНТ/BLISS
Евровизия
97165
Евровизия
  • Евровизия
Българските представители в Евровизия потвърдиха високите очаквания на своите фенове по света, след като първата им репетиция на сцената мина отлично. По думите на нашата делегация страната ни никога не е давала толкова силна заявка за място сред най-добрите още в самото начало.

В последните няколко месеца на запад се появи един неизползван досега израз, описващ България, а именно „Швеция на Балканите”. За съжаление не се има предвид цялостното развитие на страната ни, а по-специалното – песните, които напоследък изпращаме на Евровизия. Тази година групата „Equinox” ще се опита да докаже на света колко качествен е проектът ни на 8 май, по време на първия полуфинал. След дебютната ни официална репетиция в Лисабон отзивите са отлични, а букмейкърите са категорични, че България може да спечели това издание на Евровизия.

Вижте какво заяви един от изпълнителите в групата  Владимир Михайлов в ексклузивно интервю за Дарик.

Доволни ли сте от първата репетиция? Така ли си я представяхте?

Доста сме доволни от първата репетиция. Човек никога не може да си представи какво е на тази сцена, преди да стъпи на нея. Бил съм на Евровизия с Кристиан, но да стъпиш на тази сцена е просто несравнимо усещане. Въпреки че ние нямахме конкретни очаквания или представи, това, което се случи е, че много добре ни се получи като изпяване, като звук. Все пак за първи път стъпихме на сцената буквално.

Вижте българската песен за тазгодишната Евровизия (ВИДЕО)

Ние имаме нещо като декор, но не бяхме го виждали до този момент, не бяхме пели с тези монитори, на тази сцена. Това е нещо огромно. Не само ние, а и целият екип е доволен от първата ни репетиция. Всички са на мнение, че като за първа репетиция се представихме много добре.

Има ли шанс България за победа на Евровизия? (ВИДЕО)

Още по-хубавото в случая е, че коментарите на хората в социалните мрежи, както и на световните анализатори на Евровизия, са изключително положителни. В песента всеки може да открие много истини за себе си. Основната идея е, че любовта е най-истинска, когато излиза отвъд границите на телесното. Според текста именно духовните ценности правят хората по-щастливи.

Проектът ни е много сложен. Имаме 5 човека на сцената, трябва да сме много заедно, да работим много. Но ние бяхме изрепетирали нещата и сме много доволни, защото вече ги бяхме обиграли и успяхме да се фокусираме върху конкретната работа на сцената. Оттук нататък, разбира се, започваме да гледаме записите, да слушаме, да си вземаме бележки. Това е един дълъг процес, но старта му го сложихме и сме доволни.

Всички песни в конкурса тази година може да чуете ТУК

Спомена, че целият екип е изключително удовлетворен. Какъв беше коментарът на Саша, режисьорът на изпълнението?

Саша беше много усмихната след това. Видях, че си отдъхна, че е спокойна и щастлива. Предстои, разбира се, да се срещнем, да обсъдим детайлите. Има неща, които видяхме и чухме, върху които трябва да се работи. Но това е много добра отправна точка. Така че аз съм оптимист Мисля, че тя също е оптимист.