/ БГНЕС
Тийнейджърът, който по-рано тази седмица откри огън в техническа гимназия в югоизточния френски град Грас, бе обвинен в опит за убийство. Негов приятел бе обвинен в съучастие в престъплението, предаде АФП. Двамата ще останат в предварителния арест.
 
Стрелба във френско училище, най-малко 8 ранени

Според психиатри 16-годишният стрелец, който учел в гимназията, която нападнал, нямал психически проблеми и признал, че е извършил престъплението. Той разказал по време на разпитите, че е прескочил оградата на училището, носейки по-малките оръжия в две чанти, а пушката - покрита с парче плат.
 
Задържаха и втория нападател от френското училище

Според прокурорката на Грас Фабиан Атсори стрелецът искал да сложи край на "лошите си отношения с няколко от съучениците си от същото училище". Засега се смята, че той е искал да убие между 8 и 14 съученици, към които изпитвал негативни чувства.
 
Френската полиция задържа и трето лице за стрелбата в Грас

Неговият съучастник, който е на 17 години и който не учи, не е казал нищо по време на разпитите. Неотдавна неговите родители подали сигнал до съдебните власти, защото той написал писмо на американец, намиращ се в затвор в щата Охайо заради убийството на трима души в своето училище.
 
Нападателят в гимназията в Грас носеше граната, два пистолета и пушка. Той рани четирима ученици и директора на училището.
БТА