/ Gettyimages.com
Най-малко осем души са ранени при стрелбата в техническата гимназия "Токвил" във френския град Грас, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на говорителя на министерството на вътрешните работи Пиер-Анри Бранде. Пострадалите са леко ранени, но са в шок, допълни той. За нападението бе арестуван 17-годишен ученик в гимназията. Той бил въоръжен с пушка, два пистолета и две гранати и стрелял и по директора на училището, който е сред ранените.
Бранде съобщи, че полицията търси съучастник на стрелеца. "Може да е имало и втори човек, който може да е участвал в стрелбата и после да е избягал. Засега нямаме никакво потвърждение на това, но продължаваме издирването", каза говорителят. По-рано бе съобщено, че стрелбата в училището в Грас, който е на 30 километра северно от Ница, не е свързана с тероризъм, а е разчистване на сметки. Представители на френското вътрешно министерство казаха, че задържаният ученик не е бил известен на полицията и разузнаването.

Заради стрелбата всички училища в Грас бяха затворени, а учениците, останали вътре, бяха за известно време скрити на сигурни места. Властите призоваха родителите и други хора да не отиват в района на засегнатата гимназия. Зоната около нея бе отцепена от полицията, а накрая учениците бяха изведени. Заради стрелбата в Грас е създаден кризисен щаб. На път за училището е министърката на образованието Нажат Вало-Белкасем.
БТА