Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на улица в центъра на Париж. Един от атакуваните пешеходци е загинал, има ранени. Нападателят е убит от полицейски патрул. Нападението се разглежда от властите като терористичен акт.

 Септември 2017: Мъж с нож нападна военен в Париж (СНИМКИ)

Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на улица в центъра на Париж
БГНЕС

Инцидентът е станал около 22.30 часа българско време на улица „Монсини“ във Втори район на Париж, недалеч от сградата на операта и престижните квартали около площад "Вандом".

Юни 2017: Мъж нападна полицай до катедралата "Нотр Дам" в Париж

Въоръженият с нож мъж нападал хора безразборно, нанасяйки удари по минаващите покрай него. Според последни данни той атакувал петима души, от които единият е починал. Четирима души са ранени, като двама са в сериозно състояние. По-рано френската телевизия Бе Еф Ем съобщаваше за осем ранени в атаката с нож, предаде ТАСС. Нападателят е ликвидиран от служители на общинската полиция, които са били наблизо. Извършителят на атаката с нож в Париж е викал "Алах Акбар" и нападението се разглежда като проява на тероризъм.

Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на улица в центъра на Париж
БГНЕС

Март 2017: Мъж нападна военен патрул на парижко летище, застреляха го (СНИМКИ/ВИДЕО)


Министърът на вътрешните работи Жерар Колон поздрави за бързата реакция и хладнокръвие служителите на реда, които са неутрализирали нападателя.


Колон определи престъплението като "отвратителна атака", допълва Асошиейтед прес.

Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на улица в центъра на Париж
БГНЕС

За момента не се знае самоличността на нападателя. Новинарската агенция на терористичната групировка "Ислямска държава" твърди, че групата поема отговорност за нападението. Според прокурора на Париж Франсоа Молен властите са започнали разследване на случая, което ще бъде водено от звеното за антитероризъм по обвинения в убийство и опит за убийство с терористични мотиви.

Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на улица в центъра на Париж
БГНЕС

Нападението става в момент, в който Франция продължава да живее под постоянна терористична заплаха. Последната терористична атака бе от 23 март в Каркасон и Треб в Южна Франция. Със загиналите тогава броят на жертвите на терористични атаки в страната от 2015 г. възлезе на 245 души.

БГНЕС, БТА