/ БГНЕС

Мъж атакува с чук полицай пред парижката катедрала "Нотр Дам". Други полицаи откриха огън по нападателя и го раниха, предадоха световните агенции. Полицията съобщи, че ситуацията вече е овладяна.

Нападателят пред "Нотр Дам" крещял "Това е за Сирия"

Нападателят носил документ за самоличност, според който е студент от Алжир, но тепърва трябва да се провери дали не е фалшив, каза министърът на вътрешните работи Жерар Колон. Изглежда е действал сам. Министърът каза още, че атаката е извършена с чук, но уточни, че нападателят е имал и кухненски ножове.
 

Заради инцидента зоната е отцепена. Агенция „Франс прес“ съобщи, че атаката е била квалифицирана като терористичен акт. Разследването се води от антитерористичната прокуратура.

"Нотр Дам" е една от най-посещаваните туристически дестинации в Париж. През септември миналата година полицията арестува трима души, след като откри кола, пълна с експлозиви в близост до катедралата.
 
Във Франция има извънредно положение, въведено след атентатите през 2015 г. и 2016 г., за които отговорност пое Ислямска държава.
 
В неделя е първият тур на френските парламентарни избори.

Нападение пред Нотр Дам
БГНЕС