/ Thinkstockphotos
Великобритания предлага подписване на ново всеобхватно споразумение с Европейския съюз за сътрудничество в сигурността и борбата с престъпността след Брекзит, предадоха Ройтерс и ТАСС.
 
Лондон призова ЕС да ускори преговорите за Брекзит

Британските идеи за запазване и засилване на сътрудничеството с ЕС в тази сфера са изложени в документ, публикуван днес на сайта на правителството. Това шестият политически документ, който показва към какви отношения с ЕС ще се стреми Лондон след напускането на съюза през март 2019 г.
 
В него се подчертава голямото значение, което Великобритания придава на продължаването на "дълбокото и специално партньорство с ЕС за предотвратяване, откриване и преследване на престъпна и терористична дейност".
 
Великобритания няма да остане в ЕС чрез "тайна вратичка"

"Заедно с ЕС ние разработихме една от най-развитите системи в света за борба с престъпността, тъй като трансграничното сътрудничество играе важна роля в гарантирането на сигурността на нашите граждани и за привличането на престъпниците към отговорност.
 
Нова партия във Великобритания ще се бори за оставането й в ЕС?

Във взаимен интерес е да намерим начин да продължим това сътрудничество", каза министърът по въпросите на Брекзита Дейвид Дейвис, коментирайки политическия документ.
БТА