Иран
Иран / / Thinkstock/Getty Images
Външното министерство на Иран отхвърли като "нелепи" съобщенията, че Израел е свалил ирански дрон, пуснат от сирийска територия, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия.

Игра с огъня: Израел свали ирански дрон, Сирия атакува израелски изтребител

"Съобщенията за сваляне на ирански дрон, летял над Израел, и за участие на Иран в атакуването на израелски изтребител са толкова нелепи . . . Иран предоставя единствено военни съвети на Сирия", няма дронове в Сирия и не е замесен в свалянето на израелски изтребител, каза говорителят на министерството Бахрам Касеми. Сирийската армия има законно право да реагира на агресия от чужбина и да защитава страната си, каза Касеми, цитиран от ДПА.

Израел свали проникнал от Сирия ирански дрон

Заместник-ръководителят на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция бригаден генерал Хосейн Салами отказа да коментира съобщенията за свален от Израел ирански дрон.

Той "не коментира съобщенията за иранския дрон, когато беше попитан от журналисти, но каза, че Иран може да унищожи всички американски военни бази в региона и да създаде ад за ционисткия режим (Израел)", посочва Ройтерс, като цитира агенция Тасним.
БТА