Гърция днес подаде жалба до Сърбия, след като товарен самолет, превозвал боеприпаси за минохвъргачки, се разби при опит за аварийно кацане в Северна Гърция, предаде Асошиейтед прес.

Гръцкият посланик в Белград бе инструктиран да подаде жалба до сръбското правителство, за да подчертае необходимостта гръцките власти да бъдат предварително уведомявани за естеството на товара на самолетите, заяви гръцки правителствен служител, пожелал да запази анонимност.

Осемте членове на екипажа на товарния самолет Ан-12, опериран от украинска компания, загинаха при катастрофата късно в събота край град Кавала. След инцидента в продължение на два часа в района имаше експлозии. 

Сръбски официални представители посочиха, че самолетът е превозвал 11,5 тона боеприпаси за минохвъргачки сръбско производство за Бангладеш и е трябвало да направи междинно кацане в Аман, Йордания.

Сапьори работят втори ден на мястото на катастрофата.

Говорителят на противопожарната служба Янис Артопиос заяви, че след огледа на мястото на катастрофата, извършен от специалисти от отдела за ядрена, химическа и биологическа защита, не са открити опасни вещества.

Смята се, че всички загинали членове на екипажа са украински граждани, каза той.
БТА