"Покажете, че сте европейци и че няма да ни изоставите. Тогава светлината ще победи мрака", призова украинският президент
"Без вас Украйна щеше да бъде сама", заяви украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент.

Украински медии: Нови преговори между Русия и Украйна в сряда

"Борим се за оцеляване и сме много решени, също колкото искаме да бъдем равноправна част от Европа", добави той. Зеленски изрази очакване да се обсъди вчерашната заявка на Украйна за започване на присъединителни преговори с ЕС.



За някои от нас днес е последният ден. Искаме децата ни да бъдат живи и мисля, че е справедливо. Само вчера в Украйна бяха убити 16 деца. Каква военна заплаха са децата?", попита той.

Зеленски: Време е Западът да помисли за забранена за полети зона над Украйна

"Много се радвам да усетя настроението в ЕП - днес сме обединени. Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единство. Много е висока, хиляди загинаха. Две революции и една война.

Ще победим всеки и се радвам, че не само го казвам, а можете да го видите. Показахме, че в същността си сме като вас. Покажете, че сте европейци и че няма да ни изоставите. Тогава светлината ще победи мрака", призова Зеленски.
БТА