Следва нова среща на полско-беларуската граница
Руско-украинските преговори приключиха, заяви участник в срещата, цитиран от ТАСС. "Завършиха", каза източникът. По думите му преговорите, състояли се на беларуската граница, са продължили пет часа.

Русия и Украйна се договориха да продължат преговорите, каза ръководителят на руската делегация, цитиран от БелТа.

Вътрешен източник: Има известен пробив в преговорите между Русия и Украйна в Беларус (ВИДЕО)

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви днес ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност", заяви Медински след преговорите с украинската делегация.

Зеленски подписа молба за членство на Украйна в ЕС

Агенция Укринформ цитира Михаил Подоляк, шеф на кабинета на Володимир Зеленски, по думите му след проведените в беларуската Гомелска област разговори делегациите са се отправили към страните си за консултации по резултатите от днешната среща.

В хода на разговорите руската и украинската делегация намериха важни точки, по които може да се постигне напредък, заяви пред телевизия "Русия-24"  Леонид Слуцки, член на руската делегация и ръководител на комисията по международни въпроси в Държавната дума.

"Открихме редица важни точки, по които може да се постигне напредък. Следващата среща ще се проведе през идните няколко дни", каза той.

"Украинската делегация беше готова да изслуша и да участва в най-подробното и детайлно обсъждане на същността на въпросите от днешния дневен ред", добави политикът.
БТА