/ БТА

За никакви български самолети не сме поели ангажимент. Щели сме да пращаме български войски в Украйна, това са глупости. Никакви такива неща няма да се случват. Това обяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет.

Петков предлага Тодор Тагарев за нов министър на отбраната

"Никой от ЕС, нито на ниво НАТО, не е предлагал за някой да ходи в Украйна", категоричен беше министър-председателят. "Нашият брой самолети, които имаме в момента е напълно недостатъчен даже да пази нашето небе и е пълен абсурд да ги даваме", каза още Кирил Петков.

"На ниво военно-логистична подкрепа ако се прави нещо, то ще бъде на ниво ЕС и НАТО и няма да бъде изпращане от България за Украйна, а само ако се прави нещо общо с ЕС", допълни премиерът.

Вътрешен източник: Има известен пробив в преговорите между Русия и Украйна в Беларус (ВИДЕО)

Българският министър-председател нарече Владимир Путин диктатор.

"В момента войници на по 18 години се стрелят в студа и не знаят защо. Защото един диктатор в Москва е взел едни грешни решения. Тук изобщо не става въпрос за руския народ, аз имам много приятели в Русия, които в момента се чудят какво се случва. Тук става въпрос за един диктатор, който взе ужасяващи решения. Вече няколко хиляди са умрели от двете страни. Много хора се крият по мазетата. Българското малцинство в Украйна в момента е застрашено", изтъкна Петков.