Доживотен затвор за британец, изтезавал и убил брутално две индонезийки
Доживотен затвор за британец, изтезавал и убил брутално две индонезийки / Guliver/Getty Images

Британски банков служител беше осъден в Хонконг на доживотен затвор за убийствата на две индонезийки, които измъчвал в апартамента си, съобщи Ройтерс.

Тридесет и една годишният Рюрик Джътинг, бивш служител на "Банк ъв Америка", поиска по-лека присъда за убийствата на двете жени на 23 и 26 години, извършени през 2014 г., като заяви, че носи ограничена отговорност за действията си, извършени след употреба на алкохол, наркотици и в резултат на сексуално разстройство.

Най-бруталните серийни убийци в историята

Той се призна за виновен по по-лекото обвинение - в непредумишлено убийство. Случаят попадна във фокуса на световните медии заради показан на съдебните заседатели видеозапис и заради бруталността на убийствата. Съдебните заседатели единодушно признаха Джътинг за виновен в предумишлено убийство и той получи доживотен затвор.

Адвокатите му казаха, че той ще поиска да излежи присъдата си във Великобритания, където в някои случаи затворниците могат да подадат молба за освобождаване след определен брой години.

Заловиха китайския Джак Изкормвача след 28 години издирване

Завършилият Кеймбридж Джътинг не демонстрира никакви емоции, когато присъдата бе прочетена на открито съдебно заседание, на което присъстваха много международни и местни журналисти.

В заключителната си реч съдията описа Джътинг като "първообраз на сексуален хищник", който представлява изключителна опасност за жените. Той обърна внимание на факта, че е много вероятно Джътинг да повтори престъпленията си.

Джътинг пледира, че проблеми с кокаина и алкохола, както и личностни разстройства като сексуален садизъм и нарцисизъм са намалили способността му да контролира поведението си.

Обвинението отхвърли тази теза, като посочи, че Джътинг е бил способен да преценява и да проявява самоконтрол преди и след убийствата и е заснел с мобилния си телефон изтезаването на една от жертвите.

Източник: БТА