Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн / Guliver/Getty Images, архив
Американската Академия за телевизионно изкуство и наука, която присъжда наградите "Еми", е гласувала да започне дисциплинарна процедура срещу изпадналия в немилост продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от редица жени в сексуален тормоз, предаде Асошиейтед прес.

Тарантино: Знаех достатъчно за Уайнстийн, можех да направя повече

В изявление, направено от управителния съвет, се посочва, че подобно поведение в каквато и да е форма е "отвратително и неприемливо". На насрочено за ноември изслушване организацията ще реши какви мерки да предприеме и дали да изключи продуцента.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

След като десетки жени обвиниха Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, продуцентът беше уволнен от собствената си компания, съосновател на която е заедно с брат си Боб. Уайнстийн беше изключен от Академията за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", от Гилдията на продуцентите и от Британския филмов институт, припомня агенцията.
 
Жените, обвиняващи Уайнстийн в сексуални посегателства, се увеличават

Скандалът с продуцента Харви Уайнстийн се разрази в началото на октомври след статия на вестник "Ню Йорк таймс"  с разкрития за сексуални посегателства от негова страна. Материалът отприщи лавина от обвинения и поднови дебата за сексуалното пристрастяване, както и за случващото се "зад сцената" в Холивуд.

Скандалният холивудски продуцент на лечение за сексуална зависимост

Харви Уайстнстийн отрича обвиненията към него и твърди, че не е извършвал посегателства, а всичко е било по взаимно съгласие. Все пак той замина за рехабилитационен център, в който да лекува сексуалната си зависимост.

Уволниха холивудския продуцент Харви Уайнстийн от собствената му компания

Междувременно известният продуцент бе изгонен от компанията си, бяха му отнети всички отличия.

Джорджина Чапман напуска съпруга си заради „непростимия“ секс скандал

Съпругата му,
от която има две деца, обяви, че го напуска. 
БТА