Ахмадинеджад обвини САЩ в лицемерие заради екзекуцията на американка
Ахмадинеджад обвини САЩ в лицемерие заради екзекуцията на американка / снимка: Reuters

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад обвини Съединените щати в лицемерие за това, че критикуват смъртната присъда на иранска жена, а същевременно американка беше екзекутирана, предаде Ройтерс.

Иранката Сакине Мохамади Аштиани беше осъдена за прелюбодеяние, но иранските власти отложиха екзекуцията й с камъни по-рано този месец заради силните международни критики.

В Съединените щати 41-годишната Териза Люис беше осъдена, че е поръчала убийството на съпруга и доведения си син, за да получи 250 хиляди долара от тяхната застраховка. Тя бе екзекутирана със смъртоносна инжекция в четвъртък в щата Вирджиния.

Ахмадинеджад заяви на пресконференция в Ню Йорк, че иранската жена също е била обвинена в съучастие в убийството на съпруга си, допълва БТА.

"На практика миналата нощ една жена беше екзекутирана в САЩ при подобна присъда. Ако жена бъде екзекутирана в САЩ, всичко наред ли е?", заяви иранският президент, като напомни, че случаят със Сакине беше широко коментиран в американските медии, които той определи като "най-малко заслужаващите доверие в света".