Твенте не пусна Ники Михайлов при младежите
Твенте не пусна Ники Михайлов при младежите / Снимка: Sofia Photo Agency
Холандският Твенте не пусна вратаря Николай Михайлов за мачовете на младежкия национален отбор в турнира „Валери Лобановски” в Украйна. Това заяви днес селекционерът на младежите Иван Колев.

„Холандците имат желание да използват Михайлов в две техни срещи. Тъй като датите не са официални се съобразихме с тях. Освен Михайлов няма да мога да използвам и Иван Иванов, който е с мъжете. На техни места в групата за Украйна влизат стражът на Литекс Евгени Александров и Александър Събев от ЦСКА”, каза Колев.

Групата, която заминава за Украйна е от 20 човека, за да могат всички да играят в двата мача идната седмица. Така от предварително обявената група отпадат още Стефан Станчев, Радко Василев, Тодор Колев и Иван Цачев. Първият мач на младите ни национали в Украйна е срещу домакините идния вторник, а в зависимост от резултата ще се играе срещу Полша или Северна Ирландия в сряда.

В същото време Иван Колев обяви, че са договорени и две контролни срещи на младежкия национален отбор, които ще се състоят през октомври и ноември. Освен официалните мачове срещу Ейре и Черна гора младежите се изправят на 11 октомври срещу Гърция и на 18 ноември срещу Италия на Ботуша.

„Все още чакаме окончателното потвърждение на италианците, които ни поканиха за контрола”, коментира Иван Колев.

Селекционерът и неговият помощник Ангел Славков обявиха, че дублиращата група ще помогне изключително много на младежката национална гарнитура.

„Много от нашите играчи за първи път са в състава. Направо ще влязат в здрави битки. Имаме проблеми с постовете централен нападател и крайни защитници. Така селекцията по всяка вероятност ще определи и системата на игра. Ще използваме 4-5-1 или 4-3-3. В Чехия някои от юношеските национали се представиха на ниво и за това сега са в младежката гарнитура. Като цяло обаче представянето ни на Европейското първенство като игра не беше задоволително”, коментира още Иван Колев.