Рисуват портрети на патроните върху фасадите на димитровградски училища
Рисуват портрети на патроните върху фасадите на димитровградски училища / DarikNews.bg

Портрети на велики българи ще красят фасадите на всички училищни сгради в Димитровград. Патронът на всяко от тях ще изрисува безвъзмездно самоукият художник Живко Петков-Ларго. Той вече е изобразил патроните на Основно училище „Христо Смирненски" в село Радиево и димитровградското Средно училище „Любен Каравелов", като директорите им осигурили средствата за материали.

Следващата седмица кметът на Димитровград Иво Димов ще събере школските директори от града, за да обсъди с тях идеята те да последват подетата от колегите инициатива.

Рисуват портрети на патроните върху фасадите на димитровградски училища
netinfo
Градоначалникът вярва, че всички ще се включат в подкрепа на тази родолюбива и възпитателна за учениците им инициатива.

На следващ етап подобна кампания може да обхване и детските заведения, като се подберат подходящи рисунки от приказки или любими анимационни герои, коментира Димов.
Художникът е изключително талантлив и рисува безвъзмездно, така че определено заслужава подкрепа, коментира Иво Димов.

Рисуват портрети на патроните върху фасадите на димитровградски училища
netinfo

Навръх националния празник 22 септември Живко Петков-Ларго изрисува портрета на Любен Каравелов върху южната фасада на физкултурния салон, който е част от сградата на училището, носещо името на революционера. Портретът е на площ от около 20 квадратни метра, коментира Ларго, който вече е готов да започне и следващия портрет на виден българин.

Други новини от Хасково