/ БГНЕС, архив
Жената до алпиниста Боян Петров отправи емоционално послание до хилядите хора, съпричастни със случилото се с българския алпинист с уникални постижения. Радослава Ненова подчертава във Faceboook, че няма да прави трогателна изповед как се чувства.

„Аз винаги съм знаела, че не жена, а планината ще ми го вземе...“, споделя тя.
 

Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе... Може...

Публикувахте от Radoslava Nenova в 16 май 2018 г.

„Може би ми се говори за това какъв беше смисъла. Всичко започна от това, че моят мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не“, посочва Радослава Ненова.

Радослава Ненова: Планината искаше Боян за себе си, аз - за мен

„Мисля, че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха... и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов. Дори хейтърите тръпнеха за новина за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма...“, казва жената до Боян Петков.

Дъщерята на Боян Петров: Той e там, където винаги е искал да бъде

„Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест. А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва“, завършва Радослава Ненова.

Край на надеждата: Безуспешно приключи издирването на Боян Петров

Боян Петров беше забелязан последно на 3-и май да изкачва своя 11-и осемхилядник - връх Шиша Пангма. Издирването му започна три дни по-късно, като в него се включиха два наземни екипа от шерпи и китайски алпинисти, както и хеликоптери.

Атанас Скатов: Пукнатина може да е погълнала Боян Петров

Алпинистите обходиха всички височинни лагери и достигнаха до 10 метра от върха, но единствените открити следи от Боян бяха инсулиновата му помпа и някои негови инструменти. Боян Петров остава българският алпинист с най-много изкачени осемхилядници – общо 10.

Кой е Боян Петров?

Той е баща на две деца. А жената, която през последните години винаги го подкрепя, е Радослава Ненова.