Кадър от Отмъстителите: Война без край
Кадър от Отмъстителите: Война без край / Форум Филм България
Третият поред филм, обединяващ всички герои и злодеи от комиксите на "Марвел" - "Отмъстителите: Война без край", който е и 19-ти от началото на филмирането на комиксите на Джак Кърби и Джим Старлин, зае първа позиция сред най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.

Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)
 
За първите три дни по екраните у нас той е гледан от 49 161 зрители и има 582 824 лева приходи.
 
На втора позиция е екшън-комедията "Такси 5". Познатият сценарий, но с повече нови отколкото стари герои, сред които и племенникът на таксиметровия шофьор Даниел, който обаче не разполага с добри шофьорски умения, е гледан от 49 051 зрители и има 428 963 лева приходи за трите седмици у нас.
 
Трето място заема европейската анимация "Пчеличката Мая: Игрите на меда". Съревнованието между Мая и императрицата на Бъзтрополис е гледано от 10 343 зрители и има 91 666 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Пчеличката Мая
NOVA

Четвърто място е за "Зайчето Питър". Историята за взаимоотношенията между стопанина на къщата и обитателите на градината й е вече месец на екраните у нас и за това време са я гледали 70 230 зрители и има 569 595 лева приходи.
 
На пета позиция в топ 10 е втората премиера от миналия уикенд - комедията "Диагноза: Секси!". Случващото се с героинята на Ейми Шумър след удар във фитнес-салон, който обръща представата й за самата нея, е гледано от 2 507 зрители и има 24 202 лева приходи за първите три дни у нас.

Дуейн Джонсън и горилата Джордж плениха българските киномани (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Шесто място е за екшъна "Rampage: Унищожителите" с Дуейн Джонсън в главната роля. Разказът по видеоиграта от 80-те години на миналия век за това как маймуни и чудовища разрушават градовете е гледан вече от 34 454 зрители и има 373 362 лева приходи за трите седмици по екраните у нас.
 
На седмо място е трилърът "Истина или предизвикателство". Разходката на група младежи до Мексико, която се превръща в кошмар за тях след влизането в позната игра, е десет дни на екраните у нас и за това време е гледана от 10 574 зрители и има 93 680 лева приходи от билетите им.
Осмо място е за комедията "Секс на куково лято" с Джон Сина, Лесли Ман и Айк Баринхолц в главните роли. Опитите на трима родители да спрат трите си дъщери от секса в нощта на абитуриентския им бал са гледани от 19 281 зрители и са събрали 170 376 лева приходи.
 
На девето място сред най-гледаните филми е анимацията "Откраднатата принцеса". Украинската история за рицаря Руслан и красавицата Людмила е вече месец на екраните у нас и за това време е гледана от 12 962 зрители и има 104 009 лева приходи.

„Нито звук“ надмина всички очаквания (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Десета позиция е за трилъра "Нито звук" на Джон Кразински. Историята за времето, в което малцината оцелели на Земята не трябва да издават никакъв звук, за да не бъдат нападнати, е от три седмици на екраните у нас и за това време са я гледали 14 761 зрители и има 142 172 лева приходи.

Нито звук
Форум Филм България

Извън първите 10 е третата премиера от миналия уикенд - филмът на Андрей Звягинцев "Нелюбов". Драмата с награди от фестивала в Кан, "Сезар 2018", както и от Европейските филмови награди и на Гилдията на руските филмови критици е гледана от 1 419 зрители и има 11 123 лева приходи за първите си три дни на екраните у нас.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА