Трето място в българския боксофис тази седмица е за хоръра  Нито звук
Трето място в българския боксофис тази седмица е за хоръра  Нито звук / Форум Филм България
Екшънът по видеоиграта от 80-те години на миналия век - "Rampage: Унищожителите", е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд.
 
Филмът с Дуейн Джонсън, който освен Земята трябва да спаси и горилата Джордж, е гледан от 14 017 зрители и има 158 480 лева приходи за трите дни по екраните у нас.
На втора позиция е следващата премиера от миналия уикенд - екшън-комедията "Такси 5". Познатата история за супер-колата със знак на такси, управлявана от шофьор, който се справя във всякакви ситуации и този път трябва да помогне за спирането на "италианска банда" е гледана от 13 644 зрители и има 127 128 лева приходи за първите три дни у нас.

„Нито звук“ надмина всички очаквания (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Трето място е за третата премиера от миналия уикенд - хорърът "Нито звук". Историята за семейство, което живее в гробовна тишина заради страх от невидими създания, преследващи и атакуващи всеки звук, е гледана от 6657 зрители и има 70 916 лева приходи за първите три дни у нас.
Четвърто място е за "Зайчето Питър". Игрално-анимационната история за трудното съжителство между стопанина на къщата Томас и обитателите на градината му, базирана на книгата на Биатрикс Потър от 1901 година е гледана от 57 729 зрители и има 466 709 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.
Пета позиция сред най-гледаните филми е за "Играч първи, приготви се" по романа на Ърнест Клайн. Приключенският екшън за Уейд Уотс, който влиза във виртуална утопия, за да търси "великденското яйце", заложено в играта "Оазис", е гледан вече от 31 773 зрители и има 351 006 лева приходи за трите седмици по екраните у нас.
Шесто място в топ 10 е за комедията "Секс на куково лято". Историята на трима родители, които си поставят за цел с всякакви средства да провалят идеята за първи секс на дъщерите им в абитуриентската нощ, е гледана от 12 616 зрители и има 112 812 лева приходи от билетите им за първите десет дни по екраните.

"Секс на куково лято" разказва историята на трима родители, които си поставят за цел с всякакви средства да провалят идеята за първи секс на дъщерите им в абитуриентската нощ
Форум Филм България

Седмо място е за украинската анимация "Откраднатата принцеса". Приказката за рицари, принцеси, магьосници, любов, смелост и приятелство е гледана от 9 301 зрители и отчита 74 301 лева от билетите им за двете седмици у нас.
 
На осмо място е "Tomb Raider: Първа мисия", създаден по едноименната видеоигра. След петте седмици на екраните у нас филмът за първите години на познатата героиня Лара Крофт е гледан от 67 880 зрители и има 732 564 лева приходи.

Толкова различна от Анджелина: Новата Лара Крофт (СНИМКИ)

Tomb Raider: Първа мисия
Кадър от Форум Филм България

Девето място е за психо-трилъра "Коварен капан: Последният ключ". Четвъртият филм за парапсихоложката д-р Елиз Рейниър, която се връща в родния си дом, за да се изправи срещу страховете си, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са го гледали 5 880 зрители и има 47 780 лева приходи.
 
Десета позиция е за екшъна "Огненият пръстен: Революция". Вторият филм за войната между хората и Йегърите от едната страна и чудовищата Кайджу - от друга, е от месец на екраните у нас и за това време са го гледали 26 613 зрители и има 286 375 лева приходи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА