Трети брак за Пол Маккартни
Трети брак за Пол Маккартни / снимка: Reuters

Британски медии съобщиха, че бившият бийтълс Пол Маккартни ще се ожени в неделя за годеницата си, богата американската наследница Нанси Шевъл, предаде ДПА.

Според "Дейли мирър" 62-годишният певец за трети път ще каже "да" в службата за регистриране на брак в лондонския квартал Уестминстър в присъствието на трийсетина гости. В същата служба Маккартни е сключил и първия си брак през 1969 г. с Линда Ийстман.

Говорител на Маккартни отказа да коментира твърденията на медиите. В къщата на певеца обаче пристигат доставки, които явно потвърждават очакванията на медиите, че неделя, 9 октомври, е важният ден.

Маккартни се е запознал с 51-годишната Шевъл през 2007 г., а през май тази година й предложи да стане негова жена. Твърди се, че роклята на Шевъл е по проект на Стела Маккартни.

Бащата на бъдещата булка ръководи транспортна фирма, оценявана на 340 милиона долара, пише вестник "Мирър".

Маккартни има три деца с първата си съпруга Ийстман, осиновил е и дъщерята на Ийстман от предишна нейна връзка. Линда се разболя от рак на гърдата и почина през 1998 г.

През 2002 г. певецът се ожени за бившата манекенка Хедър Милс, известна и с кампанията си срещу използването на противопехотни мини, припомня БТА. От нея има една дъщеря. Двамата се разделиха през 2006 г. след поредица от грозни публични скандали, а през 2008 г. Милс получи по споразумението за развода рекордните за Великобритания 24,3 милиона лири.