Много хора предпочитат да се лекуват според съветите на бабите си, вместо да отидат лекар. Но има и такива, които е по-добре да останат в миналото.

Алкохол за добър сън

Има хора, които пият алкохол, за да спят по-добре. Но нарушенията на съня могат да бъдат свързани с тревожно разстройство, депресия или невралгия. Кардиолозите казват, че пиенето на алкохол е безвредно в минимални дози - 50-100 грама. Отбелязват обаче, че алкохолът няма ползи за здравето.

Защита от течение

По-старото поколение се страхува от теченията и не отваря често прозорците. Всъщност в това има известна логика. Да, не трябва да отваряте прозореца след като сте си взели душ. Но хората се разболяват от болестотворните бактерии и вируси. Проветряването помага да ги изкарате от стаята, а седенето в задушна атмосфера излага на риск останалите обитатели на апартамента.

Лекарства без причина

Не трябва да се приемат лекарства без причина. Понякога организмът наистина трябва да се справи сам. Но има заболявания, които изискват сериозно лечение. Например антибиотиците са необходими за лечение на бактериални инфекции. Трябва да ги приемате точно както ви е казал лекарят. Ако започнете да приемате антибиотик и след това го спрете, само ще се влошите състоянието си.
Рамблер