При настинки и грип много ефикасна е народната медицина. Някои бабини лекове може да  облекчат симптомите при настинка и грип и дори да ви излекуват.

Вижте няколко съвета от природната аптека, вместо антибиотици

Ако ви болят ушите...

Ако ви болят ушите или ви мъчи синузит, напълнете памучен чорап с една чаена чаша морска сол, след което го завържете. Сложете тигана на котлона, а него го включете на умерена температура.

За всяка болка има билка

Вземете чорапа и го сложете на тигана, за да го стоплите. Дръжте го така в продължение на 6-7 минути. След това премахнете чорапа от котлона и го сложете върху засегнатото място.

Наличието на минерали в солта, в съчетание със затоплянето на организма, ще помогне за намаляване на болката по един естествен начин.

Специалист: Отлична хигиена и силна храна срещу грип

Домашни капки за нос

Когато досадната хрема ви измъчва, не бързайте да бягате до аптеката, а опитайте домашни капки за нос. С лук може да си приготвите капки за нос, които са изключително ефективни.

Вдишвайте директно изпаренията от лука, като предварително го настържете на ситно ренде. Добавете и малко вода или зехтин за да разредите концентрата.

Ако разтворите морска сол в топла вода, ще получите физиологичен разтвор, който също много ефективно помага срещу запушения нос.

Най-полезните билки за зимата

Ако те втриса и си настинал...

Потопи краката си в леген с гореща вода. Можеш да разтвориш и морска сол във водата, тъй като тя съдържа много минерали. Старите хора от едно време са ползвали морската сол точно по този начин.

Ако кашляш като магаре

Пробвай с небет шекер. Самия небет шекер не е лекарствено средство и не бива да се възприема като такова, но благоприятния му ефект при лечение на дихателни проблеми няма как да бъде отречен.

Храните, които укрепват имунната система

Ако и това не помогне, пробвай с индрише или локум. А ако нищо не помага - пенкилер за всяка болест е греяната ракийка.