Американският диетолог Катрин Брукинг споделя които са хранителните продукти, които помагат да се справим успешно с главоболието, пише изданието “Eat This, Not That!”.

Учените са установили, че консумацията на омега-3 ненаситени мастни киселини намалява силата и честотата на пристъпите на мигрена. Най-простият и достъпен източник на омега-3 е рибеното масло. Те се съдържат в рибата, орехите, семената от чия и лен.

Сардините, аншоата, скумрията, сьомгата, рибата тон и пъстървата са изключително богати на омега-3. За да почувствате ефекта, трябва да ядете тези храни не по-рядко от 2-3 пъти седмично.

Храни, за които трябва да забравите, ако страдате от главоболие

Растителният заместител на рибата за страдащите от главоболие може да бъдат смлени семена от лен или чия, които съдържат в единица тегло съдържат повече омега-3 ненаситени мастни киселини, отколкото сьомгата. Диетологът препоръчва да се добавят в салати, смутита и сладка.

Орехите са още един продукт, който може да помогне да се справим с мигрената. Освен омега-3 киселини, те съдържат магнезий, който също помага за намаляване на главоболието.

 
БГНЕС