/ iStock/Getty Images
В испанския град Аликанте просякиня похарчи дадената ѝ милостиня за лотария и спечели 1,2 милиона евро, съобщи Newsweek.

Жена, която просила по пет часа всеки ден на улицата пред банка и супермаркет, често отивала в магазин за тютюневи изделия и харчела получените пари за лотарийни билети. В поредният билет, който тя закупи, съвпаднаха всички числа, необходими за получаване на първата награда. Името на жената не се съобщава.

Собственикът на тютюневия магазин, който ѝ е продал билета, твърди, че е циганка. „Вчера тя дойде и каза, че сме решили всичките ѝ проблеми. Направихме щастлив човек, който беше обичан от целия квартал. Тя имаше дългове и финансови проблеми", каза мъжът. Той подчерта, че преди това купувачите на лотарийни билети в неговия магазин никога не са печелили толкова големи награди.
 
По-рано беше съобщено, че възрастна жителка на американския град Кокисвил в щата Мериленд е спечелила джакпота в лотарията благодарение на числата, които сестра ѝ е видяла в пророчески сън. Сестра ми сънувала, че се вози в автобус с номер 23815, каза късметлийката.
БГНЕС