Традиционно всяко лято хиляди българи стягат куфарите за пътуване в чужбина. Но къде ще ни излезе по-евтино? Въпреки че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за евтина почивка.

Това са най-евтините дестинации за почивка през 2018 (СНИМКИ)

Ето най-евтините дестинации за почивка през 2018:

Черна гора


Черна гора не само е една от най-евтините дестинации, но и все още е едно от „тайните“ места в Централна Европа. Намираща се на брега на Адриатическо море, обградена с красиви планини и китни крайбрежни градчета, Черна гора се слави с липсата на тълпи туристи. Задължително опитайте и местната кухня – вкусни кебапи и лозови сърми - почти като в България.

10 романтични места в Европа, които ще ви пленят (СНИМКИ)

Испания

Благодарение на нискотарифните самолетни компании, Мадрид и Барселона  са сред най-желаните дестинации през 2018. Хотелите са на достъпни цени из цялата страна, а в ресторантите често се срещат оферти от типа „изяж-колкото-можеш“. Така че, взимай джапанките и хавлията, и бягай към Испания!

Коста Брава Испания
ThinkStock/Getty Images


Тайланд

Ако някога си мечтал да посетиш, една от най-екзотичните и колоритни държави в Азия, значи 2018 може би е твоята година! Благодарение на евтината (и вкусна) кухня, достъпните хотели и транспорт, Тайланд все още е едно от местата, където ще ти е лесно да спестиш някой лев. Освен това тук можеш да се разходиш из гигантски мегаполиси, да полегнеш на безлюден плаж или просто да се разходиш из тропическите гори, ограден от екзотични животинки и растения. С други думи – Тайланд е едно наистина разнообразно преживяване.

Тайланд
ThinkStock/Getty Images

Лас Вегас

Почти всички големи авиокомпании предлагат евтини полети до „Града на греха“, така че човек лесно може да спести пари, с които после да се позабавлява в безбройните игрални зали на Вегас. Почти всички туристически атракции тук са напълно безплатни, включително шоу програмите по казината и клубовете.

Там е най... на Земята (СНИМКИ)

Индия

Това е една от най-евтините дестинации на всички времена. Впечатляващата Индия предлага храна от световна класа, евтин транспорт и хотели, които са повече от достъпни за „средния европеец“. От плажовете на Гоа, през улиците на Мумбай, чак до блясъка на Тадж Махал – възможностите са безкрайни .Тъй като страната е огромна, добре е предварително да планирате маршрута си.

Намибия

Тази слабо населена югозападна африканска държава, се радва на стабилност и спокойствие през последните 30 години, когато е обявена нейната независимост. Туристите тук са малко, но за сметка на това Намибия предлага много евтини възможности за сафари и разходки. Ние ви препоръчваме да вземете „летящо-сафари“ и да се насладите от високо на безкрайните пустинни дюни, на дивите паркове и красивото крайбрежие.

Каминито дел Рей - най-опасната пешеходна пътека в света (ВИДЕО)

Вашингтон, САЩ

Столицата държи челните места в САЩ за цени на недвижими имоти, но почти всички туристически атракции са безплатни, включително Националната портретна галерия и Зоологическата градина, която е толкова огромна, че буквално можеш да се изгубиш в нея. В комбинация с лесно достъпния градски транспорт – Вашингтон е една перфектна възможност за пътуване с планиран бюджет.

Почивка у нас или при съседите - къде ще е по-евтино това лято? (ВИДЕО)

Нова Зенландия
 
Благодарение на ниско тарифните самолетни компании, земята на кивитата никога не е била по-достъпна. Освен това на кого му трябват пари, когато се намира в Средната земя от „Властелина на пръстените“. Освен че тук се намира домът на Фродо и Билбо, в Нова Зеландия можеш да се насладиш на уникалните плажове, планини и диви гори. Алтернативните възможности за настаняване, като къщи за гости и хостели, дават възможност да не харчиш много, докато пътуваш из тази зашеметяваща природа.

Нова Зенландия
ThinkStock/Getty Images

Никарагуа

Централноамериканската държава става все по-популярна сред туристите заради красивата си природа, интересната колониална архитектура и достъпния екотуризъм.

Това обаче не значи, че цените са високи – напротив. Достъпните цени биха изкушили всеки приключенец да се разходи по прекрасните плажове на Никарагуа. От огромни езера до вулканични кратери. Изумруденият бряг предлага по нещо за всеки.

Никарагуа
ThinkStock/Getty Images


И още:

Топ 7 на най-луксозните острови за почивка (ВИДЕО)

Тайланд - приказното царство с дива природа (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-посещаваните градове в света (СНИМКИ)

Късче от Рая – плажът Мая Бей (СНИМКИ)

Десет от най-красивите замъци в Европа (СНИМКИ)

20 мистични моста, които ще ви отведат в света на приказките (СНИМКИ)

Като в приказките: Най-красивите замъци в Германия (СНИМКИ)

Десет от най-посещаваните замъци в Европа (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук