Тайланд е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Коралови рифове, будистки храмове, екзотични растения, крокодилски ферми и нощни заведения правят Тайланд една от най-желаните дестинации за екскурзия.

Тайланд запазва своята идентичност, благодарение на уникалната си култура и история и на безгрижните хора, известни със своите усмивки. Вижте няколко причини да посетите Тайланд:

Плажове

Тайланд притежава някои от най-красивите плажове в света - бели пясъчни плажове, зелено-синя морска вода и кокосови палми. Те са достъпни, тихи и спокойни. Ако все пак предпочитате по-оживените плажове с интензивен нощен живот и забавления, трябва да посетите Пукет, където те са в изобилие.

Тайланд
Thinkstock/Getty Images


Провъзгласиха Маха Ваджиралонгкорн за крал на Тайланд под името Рама Десети

Храмове

95% от населението на Тайланд са будисти и в страната има много храмове, които си струва да бъдат посетени. Будистките монаси са обелчени в оранжеви дрехи. Те нямат никакви доходи и разчитат на поклонниците да им осигурят всичко необходимо.

храм
Thinkstock/Getty Images


Десетте най-красиви плажа в света

Островът на Джеймс Бонд

Всеки, който е гледал "Мъжът със златния пистолет" от поредицата за Джеймс Бонд, със сигурност е запомнил загадъчните малки острови, където се укрива Скараманга.

Филмът е сниман на два от островите в залива Phang-Nga (Панг Нга).