Телевизионната кариера на Мира започва в NOVA преди 20 години. Смята работата си за удоволствие, няма търпение да започне работният ѝ ден и да се впусне в него.

Звездните съквартиранти във VIP Brother: Женско царство (СНИМКИ)
 
„Семейството е трудност в наше време, защото семейството е едно напрежение. Всеки ден имаш да готвиш, всеки ден имаш да чистиш и всеки ден имаш да обърнеш внимание на децата. Всеки ден трябва да полагаш усилия да общуваш нормално със съпруга си. Въпреки че някои хора смятат, на тези им е лесно, пък на мен ми е много трудно. Не, на никой не му е чак толкова лесно и никой не е чак толкова щастлив, спокойно“, споделя тя.
Твърди, че плаща данък обществено мнение и би избрала да не е известна когато е майка, когато е на море. „Ако не бях известна, сигурно щях да си хвана гадже“, казва тя.
 
Харесва ѝ идеята за женско царство. Иска да види дали жените могат да са обединени „Като едната донесе ябълка на другата, останалите да не изплюят бръмбари по нея. Най-много обичам чепатите характери, много обичам сложните характери. Смятам че ще ги покоря. Умирам от страх, че някой може да ме нарани“.
 
Всички звездни участници във VIP Brother 2018 вижте тук