/ Guliver/Getty Images
Предстоящите мемоари на принц Хари, озаглавени "Spare" ("Резервен"), ще спестят на читателите нови подробности за кралското семейство, според съобщения в британските медии, предаде ДПА.

Читателите на мемоарите, които Хари е написал с помощта на писателя призрак Джей Ар Моринджър, не трябва да очакват, че те ще хвърлят много нова светлина върху херцога на Съсекс, нито върху живота му. Книгата не е била редактирана или пренаписана след като неговата баба, кралица Елизабет Втора, почина през септември, съобщава Яху Нюз Ю Кей.

Представяна като "сурово" произведение с "прозрение, откровение, самоанализ и трудно спечелена мъдрост" от 38-годишния Хари, книгата ще бъде издадена малко по-малко от три години, след като той и съпругата му, 41-годишната Меган Маркъл се оттеглиха от задълженията си на високопоставени членове на британското кралско семейство и се преместиха в САЩ.

Заглавието на книгата на издателство "Пенгуин Рандъм Хаус", която излиза на 10 януари след документалния филм "Rattled" на Хари и Меган за стрийминг платформата Нетфликс, е препратка към кралската "резерва" - брат или сестра на монарха.

"Надеждата ми е, че като разказвам моята история - възходите и паденията, грешките, научените уроци - мога да помогна да се изясни, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща, отколкото си мислим", е казвал Хари преди.

Макар според някои издания "Spare" да има своя дял в "разобличаването" на кралското семейство, Яху е сред източниците, които съобщават, че това не е така.

Въпреки това високопоставени членове на двореца изпитват "истински страх" от това, което книгата и всички разкрития в нея могат да означават за "репутацията и отношенията", според съобщението на Яху. 
БТА