принц Хари
принц Хари / Gulliver/Getty Images
Принц Хари ще публикува мемоарите си през януари 2023 г., предаде АФП, позовавайки се на издателството „Пeнгуин Рандъм хаус“. Книгата ще се появи на 10 януари със заглавие „Spare“ („Резервен“).

Щастливи сме да представим забележителната лична история на принц Хари, херцог на Съсекс, се казва в съобщение на издателството в Туитър.
Книгата е описана като прозорец, който гледа към реакцията на принца при смъртта на майка му, принцеса Даяна, и на последствията от тази смърт в по-нататъшния му живот.

Безкомпромисната честност на мемоарите ги превръща в творба, изпълнена с информация, откровения, разсъждения, трудно извоювана мъдрост и победа на любовта над скръбта, казва издателят.

Принц Хари и съпругата му Меган изненадаха монархията, напускайки кралското семейство в началото на 2020 г. Двамата се установиха в Калифорния, САЩ. По време на разтърсващо интервю през март 2021 г. двойката обвини кралското семейство в липса на чувствителност и расизъм.

Книгата на принц Хари ще бъде публикувана във Великобритания, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия, Индия и Южна Африка. Приходите от продажбата на мемоарите, които ще бъдат преведени на 16 езика, ще бъдат дарени на британски благотворителни организации, казва издателят.
БТА