Принц Хари публикува изявление, в което отдава почит на „непоколебимата грация и достойнство“ на баба си, на които тя е „останала вярна през целия си живот и сега те са нейното вечно наследство“.

Той закъсня: Принц Хари не успя да се сбогува с баба си

"В честването на живота на моята баба, Нейно Величество Кралицата - и в траур за нейната загуба, всички ние си спомняме за водещия компас, който тя беше за толкова много хора в нейния ангажимент към служба и дълг", пише херцогът на Съсекс.

Той си спомня и думите, които тя сподели след смъртта на съпруга си принц Филип: „Животът, разбира се, се състои от последни раздели, както и от първи срещи.“

„Бабо, докато тази последна раздяла ни носи голяма тъга, аз съм вечно благодарен за всичките ни първи срещи – от най-ранните ми детски спомени с теб, до срещата ни за първи път като мой главнокомандващ, до първия момент, в който ти срещна моята скъпа съпруга и прегърна любимите си правнуци", разказва още принцът.

Уилям и Хари се обединиха в скръбта

Хари подчертава, че ще пази спомена и ще цени завинаги времето, което е споделял с кралицата. Едновременно с това той изтъква, че остава верен и почита баща си в новата му роля на крал Чарлз III.

„Благодаря ви за вашата заразителна усмивка. Ние също се усмихваме днес, знаейки, че вие ​​и дядо сте се събрали отново и двамата заедно в мир.