Гледката на принцовете Уилям и Хари, които се срещат заедно с тълпите, ще се превърне в една от открояващите се и най-неочаквани снимки от тези мрачни дни след смъртта на кралица Елизабет Втора, пише BBC. 

Хари Меган Уилям и Кейт
Getty Image

Със съпругите си Катрин и Меган те поздравиха хората в Уиндзор по начин, който не можеше да бъде предвиден миналата седмица, когато семейство Съсекс се завърнаха в Обединеното кралство.

Тогава се говори за вражди и непреодолими различия между двойките. Говореше се, че са отседнали в къщи близо една до друга в имението Уиндзор, докато емоционално са на много мили една от друга. Двойката не беше виждана заедно на публично място повече от две години.

Хари Меган Уилям и Кейт
Getty Image

Всичко това се промени в четвъртък. Ако Уилям и Хари не са планирали да се видят, те са били събрани по начини, които не са могли да бъдат предвидени.

Двамата братя предприеха бързи пътувания до Балморал, след като получиха съобщения за влошеното здраве на кралицата. 

Семействата могат да се разпаднат, когато има тежка загуба. Чувствата са нагорещени и са близо до повърхността. Лесно е старите спорове да бъдат върнати от мъка, коментира BBC.

Хари Меган Уилям и Кейт
Getty Image


Но загубата на любим човек също може да донесе единство, да постави нещата в перспектива и да остави разногласията настрана. Може да е време да се съберем.

Разбира се, гледайки отвън, никой, който гледа телевизионните снимки, наистина не знае какво се случва. Това само шоу ли беше? Беше ли им казано да изпратят това положително послание?

Уилям и Хари вече са се сблъскали с трудното за измерване чувство на загуба в ранна възраст, със смъртта на майка им Даяна.

Според кралски източници именно принц Уилям е отправил покана към принц Хари и Меган да отидат на тази разходка.

Хари Меган Уилям и Кейт
Getty Image

След смъртта на кралицата Уилям става наследник на трона. Той е наясно какво предстои сега. Той има нов и много по-важен статус от брат си.

Сега Уилям е принцът на Уелс, името, с което двамата до вчера наричаха баща си - това само по себе си трябва да изглежда достатъчно странно.

Когато Чарлз III беше официално обявен за крал в Съвета по присъединяването в събота, Уилям стоеше твърдо зад новия монарх.

Хари Меган Уилям и Кейт
Getty Image

Вероятно кралят и Камила, сега кралицата-консорт, с Уилям и Катрин ще бъдат основната група, почти отделна единица, в сърцето на монархията. Именно тази четворка често се появяваше заедно, когато Чарлз заместваше майка си.

Принц Хари е на много различен път, живеейки с Меган и младото си семейство в Калифорния, с медийни начинания, благотворителни организации и кампании. 

Те генерират огромен обществен интерес, не винаги положителен, и изглежда живеят с медийно торнадо, което витае над тях.
 
BBC