/ Guliver/Getty Images
Херцогът на Съсекс пристигна в Балморал около 2 часа след официалното обявяване на смъртта на Елизабет II.

Чарлз III е новият крал на Великобритания

Така Хари не успя да се сбогува с баба си, към която беше силно привързан. Той е потеглил към Шотландия, като отменил благотворителните си ангажименти във Великобритания веднага щом му е било съобщено, че здравето на владетелката се е влошило. Хари и Меган са на Острова, а посещението им съвпадна с кончината на кралицата.
 

принц Хари
Guliver/Getty Images

Принцът не бе придружен от съпругата си Меган Макръл. В Балморал Хари ще се присъедини към останалите членове на кралското семейство, които скърбят за смъртта на Елизабет II.

Майка, баба, кралица на цял народ: Животът на Елизабет II в снимки (ГАЛЕРИЯ)

В момента херцогът е в изключително обтегнати отношения с баща си - новия крал Чарлз III, както и с брат и престолонаследник на короната принц Уилям, твърдят британските медии. Напрежението в кралската фамилия бе предизвикано от решението на Хари и Меган да напуснат кралството и да се установят в чужбина. След като заминаха в САЩ, двамата дадоха няколко интервюта, които бяха тълкувани като доста уязвителни към семейството.
 

принц Хари
Guliver/Getty Images


Принц Уилям официално ще бъде престолонаследник на Великобритания


Въпреки това, по всичко личеше, че кралицата не се сърди на внука си. Хари редовно разказваше как говори с нея посредством новите интернет технологии, както и че нейно величество никога не забравя да изпрати подаръци за сина му Арчи и дъщеря му Лилибет. Момиченцето е кръстено на покойната си прабаба - именно това е било обръщението към кралицата, докато все още е била малка принцеса.