Със смъртта на баба си Елизабет II и обявяването на баща му за крал Чарлз III, принц Уилям ще стане официално престолонаследник на британския трон. След като новият владетел се възкачи на трона, британската традиция гласи, че най-големият син на краля трябва да поеме от него титлата принц на Уелс.

Чарлз III е новият крал на Великобритания

Роден през 1982 г., до сега принц Уилям бе втори в реда за наследяване на трона. Сега неговото място ще бъде заето от 9-годишния му син принц Джордж.
 

кралица Елизабет II
Guliver/Getty Images

За разлика от кралицата, принцът цял живот е знаел, че един ден ще стане наследник на британската корона. Той и съпругата му Кейт имат безупречен имидж и след Елизабет II се ползват с най-голямо доверие и любов сред поданиците не Острова.

Уилям сам докара двамата си чичовци - принц Андрю и принц Едуард до двореца Балморал, за да бъдат на смъртния одър на баба му. По-рано те кацнаха на летище, което се намираше на час път от замъка.
 

Балморал принцове
Guliver/Getty Images


Майка, баба, кралица на цял народ: Животът на Елизабет II в снимки (ГАЛЕРИЯ)


Обран и чувствителен, херцогът на Кеймбридж умело съчетава задълженията си като член на кралското семейство с бащинството. По-рано през деня, заедно с херцогинята двамата заведоха на първия им учебен ден трите си деца - Джордж, Шарлот и малкия принц Луи.

Децата на принц Уилям и Кейт започват учебната година в Уиндзор

Единствената сянка в иначе безоблачния му живот, хвърлят отношенията с по-малкия му брат принц Хари. Според британски медии двамата от години са отчуждени и не поддържат дори формална връзка. Уилям не приема отказа на Хари да напусне задълженията си и да се оттегли със семейството си в САЩ.