„Искам да застана зад хора, които са онеправдани и нямат равни шансове, и деца, които са се напатили на живота, просто защото са се родили при различни обстоятелства“
Борат 2“ показа, че хората не са съвсем наясно какво е да си жена. Такова е мнението на номинираната за Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля Мария Бакалова.

Българката ще се бори за златната статуетка именно заради ролята на Тутар в лентата на Саша Барън Коен.

Саша Барън Коен: Поздравления, България! Ти ни даде смелата и талантлива Мария Бакалова

„Покрай "Борат 2" станахме свидетели, че, до голяма степен, хората не разбират какво е да си жена. И защо това, че имаш месечен цикъл, трябва да бъде нещо срамно. Разбира се, че хиперболизирам. Разбира се, че е на ръба. Но аз като жена не искам да се срамувам от това, че някой ден мога да се събудя и да имам някакво петънце, а това може да саботира целия ми ден, защото някой ще ме погледне на кръв...“, сподели в интервю за БТА Мария Бакалова.
В сцената, която актрисата цитира, нейната героиня Тутар показва изцапаното си с кръв бельо по време на своя "танц на плодовитостта", който изпълнява на дебютантски бал в Джорджия.

Мария Бакалова краси корицата на Glass (СНИМКИ)

Актрисата признава, че има много каузи, зад които иска да застане, като много от тях са базирани именно върху равните права.

„Страхувам се да го кажа, но все още живеем в свят, в който равноправието не е фактор, а е време да бъде фактор. Все още има места по света, където жените не са оценявани такива каквито са, и не им се дава възможност както на мъжете. Има места, където хората не се приемат - само заради тяхната религия, заради техния пол, заради тяхната сексуална ориентация, заради страната, от която идват. Фактори, с които се раждаш. А ти трябва да бъдеш приет и трябва да ти бъде даден шанс. Аз имам нужда от това хората да бъдат приети. Със сигурност, искам да сложа край на много стигми...“, споделя актрисата.

Цялото интервю с Мария Бакалова можете да прочетете ТУК

По темата