Мария Бакалова не успя да се пребори за Златен глобус за най-добра актриса в комедия или мюзикъл на 78-ата церемония по раздаване на наградите.

Българката загуби от колежката си Розамунд Пайк, която беше отличена за ролята ѝ във филма "Много ми пука".

Мария Бакалова се размина със Златния глобус, но „Борат 2“ спечели приза за най-добра комедия

Малко преди церемонията Мария Бакалова поздрави всички номинирани за Златен глобус и им пожела „прекрасна вечер“.

Актрисата публикува в Instagram снимка, на която е облечена в елегантна рокля на Armani.
“Толкова съм развълнувана за първите ми Златни глобуси! Поздравления за номинираните, желая прекрасна вечер на всички“, пише към кадъра Бакалова.

Мария Бакалова беше номинирана за Златен глобус за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята на Тутар – дъщерята на Борат във филма "Борат 2" (Borat Subsequent Moviefilm).

Мария Бакалова: Важно е какъв си и в какво вярваш, а не откъде си

Престижната статуетка отиде при Розамунд Пайк за "Много ми пука" (I Care a Lot). В категорията бяха номинирани и Мишел Пфайфър за "Френски изход" (French Exit), Аня Тейлър-Джой за "Ема" (Emma), Кейт Хъдсън за "Музика" (Music).

Церемонията по раздаване на 78-ите награди Златен глобус се състоя на 28 февруари 2021 година.

Без пищно дефиле на холивудски звезди по червения килим на наградите Златен глобус (СНИМКИ)

Водещи на шоуто бяха актрисите Тина Фей и Ейми Полър, които които се завърнаха като домакини за първи път от 2015 година.
Тина Фей предаваше на живо от зала "Рейнбоу" на върха на центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Ейми Полър беше на обичайното място, на което се провежда церемонията - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс, Калифорния.