Актрисата с ексклузивно интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо
Актрисата Мария Бакалова, която стана първата българка, номинирана за награда „Оскар”, даде интервю специално за зрителите на NOVA. Тя ще се бори в категорията най-добра актриса в поддържаща роля. 

„Огромно благодаря за поздравленията. Наистина, българските думи ме правят най-щастлива. Защото съм си българче, винаги ще си бъда българка и съм горда от това, че съм”, заяви Мария Бакалова.

По думите й самото говорене за това, че нейното име може да бъде поставено редом до имената на звезди като Глен Клоуз,  Оливия Коулман и останалите номинирани в категорията, е било достатъчно и тя не е искала да си вглъбява някакви невъзможни неща, защото е току-що изгряваща звезда. 

„Все още умишлено не съм си отваряла телефона днес. Буквално влязох вкъщи и вие сте първите, с които разговарям. Вашите поздравления в момента са ми достатъчни”, заяви актрисата.

Цялото интервю с Мария Бакалова - утре сутрин в „Здравей, България”.

По-рано актьорът Саша Барън Коен отправи специален поздрав към България, защото му е дала талантливата Мария Бакалова. 

“Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в “Борат 2”, написа звездата в профила си в Instagram. "Толкова сме развълнувани за твоята номинация за “Оскар”, която влиза в историята”, допълва той.
 


Коен се превъплъщава в екранния баща на Тутар, чиято роля играе българката във филма "Борат 2". Именно за това си превъплъщение Бакалова получи номинация за най-престижната статуетка в света на киното - за поддържаща женска роля. 

Саша Барън Коен също е сред номинираните. Той ще се състезава за най-добра поддържаща мъжка роля, но не заради “Борат 2”, а заради участието си в “Процесът срещу Чикаго 7”.

Източник: NOVA