Предстои първото лунно затъмнение за годината и то е пълно. То ще се случи на 31-ви януари и в знака на Лъва.

Затъмненията, слънчеви или лунни, са моменти, в които новолунието или пълнолунието за месеца се намират в определена близост до лунните възли.

Това са кризисни моменти и обикновено седмицата, в която се случва затъмнението, не е подходяща за взимане на важни решения и пристъпване към действия или към нови инициативи.

Това е време, в което като с прожектор се осветяват теми и ситуации, които са стояли по-скрити и сега ви се дава възможност да ги наблюдавате.

Луна
Thinkstock/Getty Images

Отново прави впечатление близостта на Венера до Южния възел и до Слънцето във Водолей, което сочи, че продължава да е актуална темата за отношенията, която стартира преди около две седмици с новолунието в Козирог.

Твърде вероятно е в настоящия период да се срещате с хора, с които сте имали отношения в миналото си и сте ги оставили незавършени или неизяснени.

Като по-кризисен момент затъмнението може да ви извади от баланс и да ви вкара в ситуации, в които се налага да отработвате уроци, през които имате да минавате.

Подходящо през този период е да наблюдавате възможно най- обективно случващото се, за да сте след това в състояние да вземете най-правилните решения.

Времето е подходящо за диети, пречистване, медитации, занимания с йога и всякакви практики в тази сфера, които ви привличат и ви помагат да останете съсредоточени и в състояние на покой.

И още за Луната и влиянието й върху хората:

Влияе ли наистина Луната върху настроението и поведението ни?

Наистина спим по-лошо при пълнолуние

Как Луната влияе върху храненето ни

Нощта, в която Луната, Земята и Слънцето застанаха в една линия

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук